Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Senoz'deki HES tepkisine, Eyüp Rize'lilerde destek verdi 

Bu kapsamda hesleri protesto amacıyla yapılan şenliklerde başkan yazıcı bir konuşma yaparak hemşehrileri ile hasret gidermişti.



Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı

Mehmet  Yazıcı

memleketi Rize çayelinde ?Çayeli senozderesi şenliklerine katıldı.

Bu kapsamda hesleri protesto amacıyla yapılan  ÅŸenliklerde baÅŸkan yazıcı bir konuÅŸma yaparak hemÅŸehrileri ile hasret gidermiÅŸti.

Çayeli Senoz derneği tarafından ilçenin Pazaryeri meydanında düzenlenen HES karşıtı gösteriye İkizdere, Güneysu, Fındıklı, Senoz, Salarha, Cimil ile Fırtına Vadisi?nden gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ellerinde ?Derelerin kardeşliği engellenemez? , ?Satılık Suyumuz Yok? , ?Ağacı budamazlar, Meyvenin Dalı Gibi, Dereleri satmayın, gavurun malı gibi? pankartlarıyla gösteri alanına giren göstericiler ?HES? lere hayır? sloganları attı. Yöresel çalgı tulum eşliğinde ?Fırtına Vadisi kurtuldu, sıra Senoz Vadisi?nde? türküleri söyleyen kalabalık oynanan horonlara eşlik etti. Miting alanına daha önce HES? lere karşı verdiği hukuk mücadelesini kazanan Fırtına Vadisi halkının ellerinde ?Direndik Kazandık, Fırtına Özgür Akıyor? pankartıyla girmesi büyük alkış aldı.

 

 

Eyüp Rize'lilerin Rize Çıkarması Haberi  

 

 

 

 

 

Eyüp Rizeliler Derneği

www.rizem.org. Ve tr. 

Telf : 0212 564 03 53

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.